Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدایار خاشع در گفت وگو با خبرنگار مهر با توقف برخی پروژه‌های عمرانی به دلیل کمبود سیمان اظهار کرد: تعدادی از پروژه‌های آزادراهی در یک ماه اخیر به شدت با مشکل سیمان مواجه شده است.

وی افزود: در حال حاضر در قطعه ۲ آزادراه تهران-شمال بیش از یک هفته است که با ۲۰ درصد ظرفیت در حال پیشروی است؛ به گفته یکی از پیمانکاران این آزادراه، در ۱۰ روز گذشته صرفاً به دلیل کمبود سیمان، حجم فعالیت ساخت و ساز به ۲۰ درصد ظرفیت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر انجمن شرکت‌های سرمایه گذار در آزادراه‌ها ادامه داد: سیمان اصلاً به ما تحویل نمی‌دهند و به سختی می‌توانیم سیمان تهیه کنیم؛ بنیاد مستضعفان خودش کارخانه‌های تولید سیمان دارد ولی تعدادی از آنها می‌گویند تولید آنها به دلیل قطع برق، متوقف شده است.

وی با اشاره به عرضه سیمان در بورس کالا یادآور شد: کشف قیمت سیمان در بورس کالا سبب شد تا قیمت‌ها و هزینه‌های احداث آزادراه‌ها کمی افزایش یابد.

خاشع تصریح کرد: به گفته شرکت پیمانکار آزادراه تبریز-مرند، فاصله این پروژه تا سیمان آذربایجان شرقی، ۵۰۰ متر است؛ این شرکت سیمانی، قبل از عرضه این محصول در بورس کالا، هزینه هزار تن سیمان را از پیمانکار پروژه دریافت می‌کند؛ اما بعد اعلام کرد که حاضریم پول واریزی را به پیمانکار برگردانیم ولی به جای آن از بورس کالا سیمان خریداری کنند؛ فعالیت پروژه در این آزادراه به ۲۰ درصد ظرفیت رسیده و در بخش ساخت ابنیه (پل‌ها، تونل‌ها، آبراه‌ها و…) برای یک ماه متوقف شده بود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صرفاً دوشنبه‌ها در بورس کالا نوبت عرضه سیمان است و به دلیل محدودیت عرضه و زیاد بودن متقاضی خرید، به برخی از پیمانکاران سیمان نمی‌رسد.

این فعال صنعت راهسازی با اشاره به مشکلات پیمانکاران آزادراه‌ها در تهیه سیمان از کارخانه‌های مختلف در روزهای اخیر گفت: برخی استانداران اجازه خروج محصولات تولید شده در شرکت‌های سیمانی آن استان را نمی‌دهند و می‌گویند باید در سطح همان استان به مصرف برسد.

خاشع با تأکید بر اینکه بازار سیمان در روزهای اخیر به کام دلالان شده بیان کرد: در بیش از یک ماهه اخیر، قیمت سیمان فله دو و نیم برابر شده و از هر تن ۳۲۰ هزار تومان در نیمه نخست خرداد به ۸۰۰ هزار تومان در هر تن طی روزهای اخیر رسیده است که برای پروژه آزادراه تبریز-مرند بوده است.

وی تأکید کرد: فصل فعالیت عمرانی برای تعدادی از استان‌ها خصوص در شمال و شمال غرب کشور محدود است و تنها نیمی از سال را می‌توان کار عمرانی کرد؛ اما یک ماه از بهترین فرصت اجرای پروژه از پیمانکاران گرفته شده است؛ در بخش‌هایی از آزادراه تهران-شمال، دمای هوا تا ۲۶ درجه زیر صفر در نیمه دوم سال می‌رسد.

دبیر انجمن شرکت‌های سرمایه گذار در آزادراه‌ها با اشاره به فعالیت کارخانه‌های تولید بتن آماده در تهران تا ۱۰ درصد ظرفیت گفت: برخی سازندگان بتن آماده می‌گویند سیمان را آزاد خریداری کرده و در بَچینگ ما تخلیه کنید تا به شما بتن بدهیم.

وی متذکر شد: وقتی پروژه‌های آزادراهی طولانی شود، سرمایه گذار منصرف می‌شود و پروژه نیز توجیه اقتصادی خود را از دست می‌دهد.

خاشع گفت: قرار است به زودی تولید سیمان در کارخانه‌های زیرمجموعه بنیاد مستضعفان از سر گرفته شود و مشکل کمبود سیمان در آزادراه تهران-شمال که کارفرمای اصلی این آزادراه است، برطرف شود. بنیاد مستضعفان به پیمانکاران این پروژه سیمان می‌دهد و هزینه آن را از کارکردها کسر می‌کند.

وی در خصوص میزان مصرف سیمان در آزادراه‌ها تصریح کرد: در قطعه ۲ آزادراه تهران-شمال که بخش زیادی از مسیر را تونل و پل و دیگر ابنیه تشکیل می‌دهد، مصرف سیمان بسیار بالاست؛ در دیگر پروژه‌های آزادراهی نیز به تناسب محل فعالیت و الزام به ساخت دیوار نگهدارنده، آبرو، پل و سایر ابنیه، میزان مصرف سیمان متغیر است.

کد خبر 5262252

منبع: مهر

کلیدواژه: آزادراه تهران شمال آزادراه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل قیمت سیمان ویروس کرونا بورس تهران مرکز مدیریت راه های کشور قیمت سیمان اوپک پلاس سیمان وزارت جهاد کشاورزی اوپک بورس مصرف برق قیمت جهانی نفت بازار سهام اسیا سازمان بورس و اوراق بهادار وزارت نیرو آزادراه تهران شمال بورس کالا کمبود سیمان درصد ظرفیت آزادراه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۱۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده‌های مدیریتی « تاکید بر اتمام هرچه سریع‌تر آزادراه ارومیه-تبریز» ادامه دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی، آزادراه ارومیه-تبریز که در دوراهی آزادراه و بزرگراه قراردارد و بارها مسئولین مختلف در برنامه‌های خود وعده اتمام سریع آن را داده‌اند همچنان ناتمام است و زمان پایان عملیات اجرایی آن نامشخص است.

در جدیدترین این وعده‌ها، رسول عطایی سرپرست جدید راه و شهرسازی استان آذربایجان‌غربی بر اهمیت اقتصادی و ترانزیتی این مسیر اشاره و بر اتمام هرچه سریع‌تر قطعات یک تا چهار پروژه را از پیمانکاران خواستار و تاکید کرد.

گفتنی است، سه سال قبل در مصاحبه‌ای، سرپرست طرح‌های آزادراهی شمال‌غرب کشور تعیین تکلیف آزادراه شدن این مسیر را به آینده موکول کرده بود ( اینجا )

با این حال همواره وزارت راه و شهرسازی و متولیان از پروژه نیمه‌تمام و در حال احداث لاک‌پشتی عوارض دریافت و هر بار نیز عوارض آن را افزایش داده‌اند که بارها با اعتراض رانندگان مواجه شده ضمن اینکه وضعیت عدم رسیدگی به حاشیه‌های این مسیر و تلمبار زباله در قسمت‌های مختلف تاکنون با بی‌توجهی دستگاه‌ها ادامه دارد. (اینجا)

تغییرات مداوم پیمانکاران از دیگر مشکلات این مسیر است که بارها انجام گرفته است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904283

دیگر خبرها

  • تسریع در اتمام پروژه آزادراه ارومیه تبریز در دستور کار قرار دارد
  • ورود موتورسیکلت به آزادراه‌ها ممنوع است
  • برخی شهرک‌های زنجان کمبود مدرسه دارند
  • وعده‌های مدیریتی « تاکید بر اتمام هرچه سریع‌تر آزادراه ارومیه-تبریز» ادامه دارد
  • واگذاری زمین و اجرای پروژه‌های مسکن در استان بوشهر سرعت می‌گیرد
  • حداقل و حداکثر سرعت مجاز در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها چقدر است؟
  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • دسترسی بزرگراه همت غرب از بزرگراه چمران شمال
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت / بارش باران در محورهای ۱۱ استان
  • مشکل آب مشهد به سرعت قابل حل است