Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@08:55:37 GMT

چشم انداز روشن پیش روی سیمان تهران

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۵۴۶۶

چشم انداز روشن پیش روی سیمان تهران

ایران اکونومیست- سال 99 برای صنعت سیمان سال سختی بود و مشكلات عديده اي اين مديران اين صنعت را به چالش كشيد. اولين و مهمترين رخداد افزايش بي رويه قيمت ارز بود كه خود آبستن وقايع متعددي در تامين مايحتاج اين صنعت گرديد.

تورم سرسام آور و افسار گسيخته در اقتصاد و تحمیل هزینه‌هاي آن به صنعت سيمان در مقابل افزایش دستوري 20 درصدی براي نرخ سیمان بسیار ناچیز بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش بی‌رویه نرخ دلار باعث بد عهدي تامين كنندگان كالا و خدمات اين صنعت شد كه به نوعي تحريم داخلي را به تحريمها و مشكلات ناشي از تحريمهاي خارجي گره زد. بسیاری از شرکت‌های سیمانی برای تامین قطعات یدکی و تامین نسوز با مشکلات بسیاری روبرو شدند. در ایران به باور عام 70 درصد هزینه‌های تولیدات صنعتي ارزی است وليكن اين مقدار براي صنعت سيمان 20 درصد مي باشد. به هر حال ماحصل اتفاقات ارزي افزایش دوبرابری و در مواقعي چند برابري هزینه‌ها در اين صنعت بود. به عنوان مثال افزایش نرخ پاکت سیمان از 1400 تومان به 4 هزار تومان و تعليق قراردادهاي خريد كيسه سيمان توسط تامين كنندگان عملا پروسه توليد سيمان پاكتي را در شرايط بحراني قرارداد. که متعاقبا پس از يكماه چالش با پیگیری‌هایی که از سازمان حمایت انجام شد مقرر گرديد مابه التفاوت قیمت پاكت تا سقف 4هزار تومان از مشتریان اخذ گردد.
اتفاق كم سابقه ديگري در 23 آذر 99 به وقوع پيوست و شركت ملي گاز بدون هیچ آمادگی از قبل اقدام به قطع سوخت خطوط توليد سيمان نمود و سوخت جایگزین را مازوت اعلام كرد؛ در حاليكه شرکت‌های سیمانی برای تامین مازوت مشکلاتی همچون ضمانتنامه بانکی و حمل و نقل داشتند که با پیگیری‌های انجام شده قرار شد که بجاي ضمانتنامه، تعهد محضری برای خرید مازوت داده شود.
برای تولید سیمان جریان برق باید بطور مستمر بر قرار باشد چرا که هر گونه نوسان جریان برق بر تجهیزات تولید سیمان مضرات هنگفتي دارد. ضربه سنگين ديگر بر پيكر صنعت سيمان قطعي جریان برق بود كه در دی ماه مزيد بر قطعي جريان گاز باعث به محاق رفتن صنايع سيمان نيمه شمالي كشور گرديد و ادامه اين روند تا بيستم بهمن ماه كمبود اين كالاي استراتژيك در بازار مصرف را رقم زد و تبعات آن با ايجاد بازار سياه، ماهها بعد نيز ملاحظه گرديد.
همچنين سید عباس حسینی مدیرعامل شرکت سیمان تهران اضافه كرد؛ شرکت سیمان تهران با وجود تمام این معضلات و بمنظور مقابله با تهديدها تمام تلاش خود را نمود و با گام های مهمی در راستاي پيشبرد اهداف متعالي اين شركت، توانست در بيشتر عرصه ها برايند قابل قبول و متعالي تري در مقايسه با سال قبل داشته باشد.
در گام اول شفاف سازي صورتهاي مالي شرکت سیمان تهران و تمام شرکت‌های تابعه در دستور كار قرار گرفت كه توفيق حصول گزارش مقبول سازمان حسابرسي متاثر از اين تلاشها بوده و خود گواه رویکرد شفاف اين مجموعه مي باشد.
در گام دوم ، راه‌اندازی خط 6 سیمان تهران بعد از توقف يكساله توفيق ديگري بود كه به دليل نبود قطعات يدكي و امتناع از ارائه دانش فني توسط خارجيها، با بهانه تحريمهاي ظالمانه، به كمك و تکیه بر دانش و توان داخلی انجام و از 15 مهرماه 99 این خط تولید ارزشمند وارد مدار تولید شده و منجر به افزایش راندمان کلیه خطوط نسبت به سال مالی 98 گرديد.
"سيمان تهران در توليد كلينكر و سيمان ركورد زد"
وی در تشريح گام سوم و عملكرد موفق سیمان تهران در سال گذشته به شكستن ركورد توليد 5 ساله كلينكر با تولید دو میلیون و 350 هزار تن کلینکر در سال 99 اشاره داشتند پیش‌تر كسري کلینکر مورد نیاز شرکت سیمان تهران از شرکت‌های تابعه تامین می‌شد که با تولید اخير کلینکر مورد نياز در خود شرکت سیمان تهران تامين و با حذف هزینه حمل و نقل، صرفه جویی قابل ملاحظه اي به عمل آمد.
حسینی به ارتقای رکورد تحویل سیمان اشاره کرد و افزود: در گام چهارم سیمان تهران يا ارتقائ رکورد 5 ساله تولید و تحویل سیمان توانست 2.786.095 تن سیمان به مشتریان تحویل دهد که اين امر در سوددهی شرکت نقشی اساسی داشته و به رغم همه مشکلاتی که داشت از جمله تعطیلی دی و بهمن ماه 99 به دلیل مشکلات برق و گاز و افزایش تنها 20 درصدی نرخ فروش سیمان؛ درآمد شركت نسبت به سال قبل معادل 40 درصد افزایش يافت. درآمد سال 98 در حدود 460 میلیارد تومان بود که این رقم تا پایان سال 99 به 650 ميليارد تومان رسید.
"هلدينگ سيمان تهران وامهاي ارزي را تسويه كرد"
وی با اشاره به اینکه شرکت سیمان تهران در مجموع 110 میلیون یورو وام ارزی داشت که توانست با استفاده از قانون 20 رفع موانع تولید این وام‌ها را تسویه کند و موفقیت بزرگی برای شرکت سیمان تهران و زیرمجموعه‌های آن به ارمغان آورد، گفت: شرکت‌های سیمان هگمتان، سیمان گیلان سبز، سیمان نهاوند و سیمان ایلام به عنوان زیرمجموعه‌های سیمان تهران از رشد قابل توجهی برخوردار بودند و نوید بخش این موضوع خواهند بود که سود خوبی برای سهامداران به ارمغان خواهند آورد. تمام تلاش شرکت سیمان تهران این بود که شرکت‌های زیرمجموعه به شکلی مدیریت شوند که بهبود عملکرد را برای شرکت‌ها به ارمغان بیاورد. امروز هیچ یک از شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ سیمانی بدهی بابت وام ارزی ندارد. شرکت سیمان هگمتان در سال 99 صادرات، درآمد و سود خوبی داشت که این برای سهامداران جذاب است. همچنین در شرکت سیمان نهاوند با افزايش صادرات كلينكر سود مناسبي را حاصل نماييم. شرکت گیلان سبز نیز با افزایش سرمایه ای که از محل تجدید ارزیابی انجام داد از ماده 141 قانون تجارت و زیان‌ده بودن خارج شد و می‌تواند در سال 1400 گام بلندتری برای بهبود عملکرد خود بردارد و به نتایج بهتری دست پیدا کند. همچنین شرکت پیوند گلستان نیز وام ارزی خود را تسویه کرده است.
مدیرعامل سیمان تهران به برنامه های شرکت در سال 1400 اشاره کرد و افزود: در نظر داریم که در سال جاری شرکت‌های سیمانی را به ظرفیت اسمی‌شان نزدیک کنیم و به سود مورد نظر دست پیدا کنیم همچنین به هدف شرکت که تولید دو میلیون و 350 هزار تن سیمان بود دست پیدا کردیم و در نظر داریم که در سال جاری این عدد را به سه میلیون و 100 هزار تن برسانیم که این امر می‌تواند سود مناسبی را برای شرکت به ارمغان بیاورد و سال خوبی را برای سهامداران سیمان تهران رقم بزند.
حسینی به مسائل زیست محیطی شرکت نيز اشاره کرد و گفت: مباحث زیست محیطی در شرکت سیمان تهران اولويت مسئوليت اجتماعي اين شركت مي باشد و در همين راستا و در حال حاضر تمام خطوط تولید سیمان تهران از جمله خط 6 دارای استانداردهای محیط زیستی است. گواه اين مدعا کنترل و ارزیابی پیوسته كليه خطوط توسط سامانه آنلاين سازمان حفاظت از محيط زيست مي باشد. بطوريکه شاخص استاندارد آلایندگی اعلام شده توسط سازمان حفاظت از محیط زیست100 واحددمي باشد، اما میزان آلایندگی در سیمان تهران زیر 30 است.
"تایید افزایش سرمایه جذاب سیمان تهران"
وی بیان کرد: یکی از خواسته‌های سهاداران سیمان تهران افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی زمین بود که از تیرماه سال گذشته در دستور کار قرار گرفت. تجدید ارزیابی این زمین‌ها با توجه به قدمت وسعت و پراکندگی زمین‌های متعلق به سیمان تهران بسیار سخت بود. در اواخر تیرماه این موضوع مصوبه هیئت مدیره شد و به کانون کارشناسان دادگستری اعلام کردیم، دو هیات مجزا برای این امر تعریف شد و جلسات متعدد بسیاری با این کمیته برگزار شد. در بررسی‌هایی که انجام شد قیمتی برای زمین‌ها در آبان‌ماه اعلام شد که قیمت اعلامی با توقعات هیات مدیره و سهامداران تفاوت چشمگیری داشت. در همان زمان اعتراض شرکت به کانون دادگستری ابلاغ شد و دوباره کارشناسان مدارک را بررسی کردند که در اواخر اسفندماه سال 99 قیمت جدید اعلام شد. البته باز هم قیمت اعلامی با توقعات شرکت فاصله زیادی داشت، اما با توجه به آنکه زمان تجدید ارزیابی طولانی و سهامداران منتظر نتیجه تجدید ارزیابی بودند، برای مدیریت این موضوع در دو مسیر در نظر گرفته شد، اول آنکه اعتراض به قیمت اعلامی به کانون مجدد اعلام شد و دوم گزارش توجیهی تهیه و به بازرس ارسال شد تا به شکل همزمان اجرایی شود.
مدیرعامل سیمان تهران گفت: شرکت سیمان تهران موقعیت‌های خاص و منحصر به فردی دارد که از جمله آن می توان موقعیت جغرافیایی و نزدیک بودن محل تولید و بازار مصرف و پایین بودن هزینه حمل و نقل که سودآوری را به همراه دارد، اشاره کرد. داشتن نیروی انسانی متخصص از دیگر نقاط قوت این هلدینگ بزرگ سیمانی است. همچنین وجود سهامداری به نام بنیاد مستضعفان از دیگر مزیت‌های این شرکت است. بنیاد مستضعفان همیشه نقش حامی را برای شرکت‌های زیرمجموعه خود و شرکت سیمان تهران داشته است. گفتنی است بنیاد مستضعفان به تمامی شرکت‌های زیرمجموعه خود اعلام کرده که تمامی سیمان مصرفی خود را از مجموعه هلدینگ سیمان تهران تهیه کنند که این امر باعث سودآوری و تولید بیشتر این مجموعه شده است.
مدیرعامل شرکت سیمان تهران در پایان تاکید کرد: مجموعه سیمان تهران خود را در مقابل سهامداران مسئول و متعهد می داند و برای کسب درآمد و سوددهی بیشتر سهامداران از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شرکت های زیرمجموعه شرکت سیمان تهران شرکت های سیمان تجدید ارزیابی برای شرکت اعلام شد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۵۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس انداز به روش ژاپنی‌ها را یاد بگیرید

معنی عبارت کاکه ایبو چیست؟ دفتر حساب‌وکتاب‌های خانواده. این روش را بانوی روزنامه‌نگاری به‌نام هانی موتوکو، در سال ۱۹۰۴ اختراع کرد.

به گزارش بنکر، او با این روش قصد داشت راهی ساده برای مدیریت امور مالی خانه طراحی کند.

این روش برای کسانی مناسب است که مدیریت مخارج از دست‌هایشان خارج می‌شود و عادت‌های خرج‌کردن خاصی دارند.

تفاوت اصلی روش کاکه ایبو با روش‌های مدیریت مالی دیگر در این است که ما را متوجه ریشه تصمیم‌گیری‌هایمان در خرید می‌کند.

نکته مهمی درباره روش کاکه ایبو وجود دارد: این روش پس‌انداز برای قطع‌کردن شادی و نشاطتان از خرید نیست؛ برای نمونه، اگر حالتان خوش نیست و با دسته‌گلی زیبا می‌توانید احساس بهتری پیدا کنید، کاکه ایبو جلویتان را نمی‌گیرد. هدف این روش ترک عادت‌های بد در خرید و خرج‌کردن است.

خریدکردن برای حال خوب خیلی هم خوب است؛ اما روش کاکه ایبو به ما یاد می‌دهد گاهی خرید‌کردن برای تغییر روحیه اثرات مثبت کوتاه‌مدت دارد و بعدتر پشیمانی هم به بار می‌آورد.

در هر خریدی باید سود و زیان را بسنجید و بعد دست‌ به‌ جیب شوید.

شروع کار

برای شروع کار کافی است یک برگه سفید و یک خودکار داشته باشید. هدف روش “کاکه ایبو” این است که ارتباطتان را با پول پیدا و درک کنید.

برای رسیدن به درک درستی از ارتباطتان با پول، باید حساب دخل‌ و خرجتان را به‌طور دقیق داشته باشید و همه‌چیز را یادداشت کنید.

با نوشتن می‌توانید عادت‌هایی را که در خرج‌کردن پول دارید، به‌دقت مشاهده و بررسی کنید.

پرسش‌های کاکه ایبویی

نکته بعد از یادداشت‌کردنِ دخل‌وخرج و عادت‌های خریدکردن در این روش، پرسیدن سؤالات زیر از خود است. هر وقت قرار به خرید چیزی داشتید از خود بپرسید:

آیا بدون این وسیله می‌توانم زندگی کنم؟ آیا این خرید با موقعیت مالی‌ام تناسب دارد؟ آیا از ایـن وسیله واقـعا استفاده خواهم کرد؟ آیا جا و مکان نگهداری از این وسیله را دارم؟ حال‌ و احوالم در هنگام خرید چطور است؟ استرس دارم؟‌ بیش‌ازحد شادم؟ در آرامش به‌سر می‌برم؟ چطور به خرید این وسیله علاقه پیدا کردم؟ جرقه‌ای آنی و مشاهده آن در تبلیغات بود یا در فروشگاه‌گردی متوجه آن شدم؟ با این خرید چه حسی به من دست خواهد داد؟ شاد می‌شوم؟ فرقی برایم نخواهد کرد؟ عذاب‌وجدان می‌گیرم؟

بسیاری از خریدها از روی خواستن هستند و در واقع، به آنها نیازی وجود ندارد. این چیزی است که کاکه ایبو یادمان می‌دهد و کمک‌مان می‌کند در زمینه امور مالی تصمیم‌های منطقی‌تر، سریع‌تر و هوشمندانه‌تر بگیریم.

درس‌های کاکه ایبو

۱- ۲۴ ساعت خرید را به تعویق بیندازید تا مشخص شود میلتان به خرید آنی و هیجانی بوده است یا خیر.

۲- تحت‌تأثیر حراج‌های بزرگ قرار نگیرید. همیشه در خرید از برندها در تخفیف و حراج از خود بپرسید که اگر کالایی با قیمت واقعی‌اش به فروش می‌رفت، بازهم آن را لازم داشتید و می‌خریدید یا نه.

۳- حساب پول‌هایتان در حساب بانکی را داشته باشید. اگر ندانید چقدر پول دارید و چقدر پول خرج می‌کنید، مدیریت مالی‌ از دست‌هایتان خارج می‌شود.

۴- مخارجتان را گروه‌بندی و دسته‌بندی کنید. مانند: هزینه‌های عمومی، هزینه‌هایفرهنگی، هزینه‌های تفریحی و هزینه‌های غیرمنتظره.

۵- پول نقد داشته باشید و خرج کنید. حساب کنید و ببینید در هر روز چقدر پول لازم دارید، مبلغ را از عابربانک بگیرید و خرج‌کردن از کارت را کنار بگذارید.

۶- برای خود علامت هشداردهنده بگذارید. برای مثال، می‌توانید روی یک برچسب بنویسید: «درست و عاقلانه خرج کن.» بعد این برچسب را روی کیف‌پولتان بچسبانید.

۷- خود را در معرض خریدکردن قرار ندهید. مثلا اگر در مسیر پیاده‌روی شما فروشگاه‌هایی وجود دارد که شما را برای خرید وسوسه می‌کنند، مسیرتان را تغییر بدهید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • پس انداز به روش ژاپنی‌ها را یاد بگیرید
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • افزودنی های بتن
  • بازنگری مأموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های شرکت بیمه سرمد/ بهشتی‌نژاد مدیرعامل بیمه سرمد: ارائۀ خدمات بیمه‌ای به‌هنگام با حفظ کیفیت مهم‌ترین رکن مأموریت بیمه سرمد خواهد بود
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید