Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- شرکت سیمان تهران بیش از ۵۰ درصد سیمان تهران را تامین می کند قطعی گاز این کارخانه را در شرف تعطیلی قرار داده است.

 سیمان یکی از مواد اولیه اصلی عمرانی با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند. اساسی ترین مشکل امروز صنعت سیمان علاوه بر قیمت گذاری دستوری، قطعی گاز و تامین مازوت است.

سوخت کارخانه‌های سیمان گاز است که با ورود به فصل سرما قطع موقتی گاز یکی از مشکلات رایج این کارخانه‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منبع جایگزین برای این سوخت مازوت است. قرار بر این بود که در صورت قطع گاز، پالایشگاه‌ها مازوت را با قیمت گاز به کارخانه‌های سیمانی بفروشند اما بنا بر بیان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان مازوت امسال بیش از ۲۵۰ درصد رشد داشته و تامین آن با توجه به قیمت کنونی سیمان توجیه اقتصادی ندارد.

حال در این بین شرکت سیمان تهران مشکلی مضاف بر سایر شرکت های سیمانی دارد. این تامین کننده بزرگ سیمان تهران با توجه به نزدیک بودن به تهران موظف است تنها از گاز برای تامین سوخت خود استفاده کند.

از روز جمعه ۵ دی ماه، گاز این کارخانه سیمانی به طور کامل قطع شده است و این شرکت در این سه روز توانسته با ذخیره کلینکر خود به فعالیت خود ادامه دهد، در صورتی که قطعی گاز این شرکت همچنان ادامه پیدا کند، این شرکت با یک هزار و ۶۰۰ نفر پرسنل تعطیل خواهد شد.

این شرکت سیمانی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سیمان در تهران است و با کم شدن تولید این شرکت از بازار مصرف، شاهد گرانی بیش از هزار برابری سیمان خواهیم بود.

با گذشت ۶ روز از قطع گاز کارخانه سیمان تهران، تولید سیمان در این مجتمع صنعتی، عملا به صفر خواهد رسید.

سید عباس حسینی، عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان و مدیرعامل شرکت سیمان تهران، در ارتباط با شرایط کنونی کارخانه سیمان تهران بیان کرد: گاز شرکت سیمان تهران از هفته گذشته تاکنون قطع شده است. براساس دستوالعمل های ابلاغی تمام شرکت های سیمانی در زمان قطع گاز می توانند از مازوت به عنوان سوخت جایگزین استفاده کنند. مازوت آلودگی بسیاری دارد و محیط زیست امکان اجازه استفاده از مازوت را به سیمان تهران نداده است. دلیلی این امر نیز نزدیکی سیمان تهران به خود شهر تهران است.

وی در ارتباط با میزان تولیدات شرکت سیمان تهران گفت: کارخانه سیمان تهران روزانه بیش از ۱۴ هزار تن سیمان به بازار مصرف عرضه می کند که در پی قطع گاز کارخانه، اکنون میزان تولید و عرضه سیمان به صفر رسیده است.

حسینی بیان کرد: شرکت سیمان تهران بیش از یک و نیم میلیون یورو صرف بهینه سازی فیلتراسیون کوره ۶ کرده تا آلودگی آن کمتر از استانداردهای سازمان محیط زیست باشد.

 

 

وی گفت: شرکت سیمان تهران در راستای مسئولیت اجتماعی، با صرف هزینه های هنگفت و با وجود همه تحریم ها اقدامه به بهینه سازی سیستم الکتروفلیترهای خطوط تولید کرده و انتظار است وقتی شرکت سیمان تهران استانداردهای محیط زیست را در بهترین شکل رعایت می کند، با این شرکت برای تامین گاز همراهی شود.

مدیرعامل شرکت سیمان تهران بیان کرد: از روز جمعه ۵ دی ماه، گاز کارخانه سیمان به طور کامل قطع شده است، به گونه ای که ساختمان اداری و واحدهای خدماتی کارگران و آشپزخانه هم گاز ندارند و حتی پرسنل برای گرمایش با مشکل مواجه هستند.

وی تاکید کرد: اکنون شرکت سیمان تهران به دلیل ملاحظات زیست محیطی، امکان استفاده از مازوت را ندارد و انتظار بر این است که با وصل مجدد گاز کارخانه، مشکل کمبود سیمان در بازار تهران مرتفع شود و اقدامی پیشگیرانه در جهت جلوگیری از تشدید آلودگی هوای پایتخت صورت گیرد.

حسینی تاکید کرد: حالا ما مانده ایم و یک کارخانه تعطیل و یک هزار و ۶۰۰ نفر پرسنل که حتی برای گرمایش و تامین غذای آن ها با مشکل مواجه هستیم. از سوی دیگر بازار منتظر عرضه سیمان است و هر لحظه ممکن است با کمبود بیشتر مواجه شود چرا که شرکت سیمان تهران، بیش از ۵۰ درصد نیاز را تامین کرده است.

 صدای بورس

محبوبه قرمزچشمه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شرکت سیمان تهران کارخانه سیمان گاز کارخانه قطع گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۴۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جابه‌جایی شرکت کربن ‌به‌ خارج از شهر اهواز تا ۱۴۰۵/ ضرورت بازسازی کارخانه فعلی

ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های شرکت کربن بلک، گفت: شرکت کربن باید از دی‌ماه ۱۴۰۲ در مدت سه سال جابه‌جا شود و در سال ۱۴۰۵ در محل جدید در خارج از شهر فعالیت کند و کارخانه فعلی تعطیل شود.

داود میرشکار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آلایندگی شرکت کربن بلک مستقر در شهر اهواز اظهار کرد: بخش اعظم آلودگی ناشی از این شرکت مربوط به آلودگی هوا است؛ گرد و غبارهای ناشی از فعالیت این کارخانه و پراکنده شدن آن به اطراف، موجب آزار و اذیت مردم می‌شود و یقینا می‌تواند برای سلامت مردم مضر باشد. بخش دیگر آلودگی این کارخانه مربوط به پساب‌ها است که با نظارت همکاران ما، بخش تصفیه‌خانه‌ آن فعال است و پساب آن مدیریت می‌شود.

وی افزود: آنالیزهای میزان آلودگی این شرکت وجود دارد اما آن چیزی که برای مردم مشکل ایجاد می‌کند گرد و غبار است. متأسفانه ذرات این گرد و غبار کوچکتر از ۲.۵ میکرون هستند در حالی که دستگاه‌های سنجش ما تا ذرات با اندازه ۲.۵ میکرون را می‌سنجند.

امکان سنجش ذرات آلاینده شرکت کربن اهواز فراهم نیست

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در حال حاضر گرد و غبار ۱۰ میکرون و آلودگی هوا که ذرات با اندازه ۲.۵ میکرون و بالاتر هستند سنجش می‌شوند اما اندازه ذرات گرد و غبار این شرکت کمتر از ۲.۵ میکرون است و برای ما قابل سنجش نیست.  

وی در مورد اینکه آیا خروجی این شرکت گازهای هیدروکربنی به میزان بالاتر از استاندارد است یا نه؟ افزود: هیدروکربن‌های نفتی همان ذراتی هستند که ناشی از فعالیت‌های این شرکت هستند. نمی‌خواهم چیزی را تعدیل کنم و زمانی که می‌گوییم ذرات آلودگی کمتر از ۲.۵ میکرون هستند، به معنی این است که این ذرات خطرناک‌تر هستند و می‌توانند در اندام‌های تنفسی انسان ته‌نشین شوند و مشکلاتی ایجاد کنند.

تلاش برای خارج کردن شرکت کربن از شهر اهواز به کجا رسید؟

میرشکار گفت: از دی‌ماه سال گذشته به اندازه ۵ تا ۱۰ سال قبل از آن برای انتقال این واحد آلاینده به خارج از شهر اهواز تلاش شد. طبق ماده ۱۴ قانون هوای پاک، سازمان حفاظت محیط زیست باید واحدهای آلاینده را شناسایی و در کارگروه اضطرار آلودگی هوا مطرح کند و برای خروج آن‌ها تصمیم‌گیری شود که این اقدام از سال‌های گذشته انجام می‌شد، اما آن‌ها تمکین نمی‌کردند.

وی افزود: یکی از مشکلات ما این است که برخی از تصمیمات باید در تهران گرفته شود و برخی از این اتفاقات نمی‌افتد اما با پیگیری‌های انجام شده از سوی مسئولان خوزستان و شکایتی که مطرح کردیم، مسئولان این شرکت را مجاب کردیم که کارخانه کربن از اهواز خارج شود. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰۷ فیلتر از فیلترهای واحدی که در حال تولید است یعنی بیش از ۶۰ درصد فیلترها تعویض شده‌اند. ذرات آلودگی به دام این فیلترها می‌افتند و آلودگی را کمتر می‌کنند. البته ۳۷ درصد دیگر فیلترها نیز باید تعویض شوند.

وی بیان کرد: بعد از مطرح کردن شکایت از این شرکت در دستگاه قضایی، مقرر شد زمان‌بندی جابه‌جایی کارخانه ارائه شود و مهلت سه ساله جابه‌جایی ارائه و پس از کار کارشناسی، پذیرفته شد. بنابراین شرکت کربن باید از دی‌ماه ۱۴۰۲ در مدت سه سال جابه‌جا شود و در سال ۱۴۰۵ در محل جدید در خارج از شهر فعالیت کند و کارخانه فعلی تعطیل شود.

میرشکار گفت: در چند ماه آینده علاوه بر انجام مراحل جابه‌جایی، باید کارهای بازسازی و تعمیر اساسی کارخانه موجود هم انجام شود. زمینی در شهرک صنعتی شماره ۵ اهواز خریداری شده و بسترسازی مناسب در حال انجام است. احتمالاً تا آبان‌ماه امسال کارهای دیوارکشی نیز آغاز می‌شود و پیشرفت کار محسوسی خواهیم دید. هر سه ماه یک‌بار هم گزارش فعالیت‌ها در این زمینه ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به گستردگی صنایع، خط قرمز ما سلامت مردم خوزستان به ویژه اهواز است که پیگیری‌ها به شدت ادامه دارد. سامانه ۱۵۴۰ برای دریافت گزارش‌های مردمی در نظر گرفته شده است و از مردم می‌خواهیم در این امر به ما کمک کنند تا رصد بهتری بر فعالیت صنایع آلاینده و دیگر مشکلات زیست محیطی داشته باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۵ برابری بودجه مناطق ۲۲‌گانه تهران در دوره ششم مدیریت شهری
  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • جابه‌جایی شرکت کربن ‌به‌ خارج از شهر اهواز تا ۱۴۰۵/ ضرورت بازسازی کارخانه فعلی
  • کمک به ایجاد شغل با احیای ۹۰۰۰ کارخانه
  • کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • بازدید مدیرکل صمت خراسان رضوی از مجتمع کشت و صنعت جوین