Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت سیمان تهران با نماد ستران در حال حاضر با ۴ خط تولیدی فعال و ۲ خط نیمه فعال در حال فعالیت می‌باشد و به تولید محصولات اصلی همچون تولید سیمان فله و پاکتی ( در تیپ‌های ۱، ۲، ۵، حفاری و پزولانی) و کلینر می‌پردازد.

شرکت سیمان تهران با بهره گیری از پنج واحد تولیدی، آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت و تنوع محصول، با داشتن پتانسیل گسترده در بخش معادن و مواد اولیه توانسته است به عنوان بهترین تولیدکننده سیمان‌های چاه نفت با تولید ۵ کلاس از این سیمان مطابق استاندارد انجمن نفت امریکا (API) و همچنین تولید ۷ نوع سیمان پرتلند منطبق بر استاندارد ملی ایران و دو نوع سیمان پرتلند پوزوالنی منطبق بر استاندارد ایران و تولید سیمان رنگی از نظر تنوع تولید نیز در سطح بالایی از  کارخانه‌هایی تولید سیمان نسبت به شرکت‌های هم گروه خود قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت در نیمه دوم سال قبل توانسته است پروژه خط تولیدی واحد نهم را با ظرفیت اسمی سالانه ۱۱۴ هزارتن کلینکر و ۴۵۴ر۵ هزار تن سیمان ، پس از سیر مراحل تولید آزمایشی به بهره برداری برساند که شرکت در صدد است از حداکثر ظرفیت تولید واحد فوق استفاده نماید .

صنعت سیمان طی سال‌های اخیر با توجه به بهره برداری از کارخانجات جدید از یکطرف و رکود صنعت ساختمان و کاهش اجرای پروژه‌های عمرانی دچار مازاد عرضه گردیده است که موجب افزایش رقابت بین شرکت‌های سیمانی شده است و که این افزایش رقابت کاهش فروش را برای سیمانی‌ها در پی داشته است که در نهایت منجر به کاهش سوددهی و کاهش نقدینگی شرکت‌ها شده است.

بررسی درآمدهای عملیاتی شرکت طی دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۹۷ نشان می‌دهد که درآمد عملیاتی شرکت طی این دوره نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته است. افزایش درآمدهای عملیاتی نسبت به دوره قبل عمدتاً بدلیل افزایش متوسط نرخ فروش سیمان بوده است. افزایش بهای تمام شده کالای فروش رفته به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان (معادل ۵۰ درصد) نسبت به دوره مشابه قبل عمدتاً بابت افزایش نرخ نهاده های تولید از جمله حقوق و دستمزد، سوخت مواد اولیه و هزینه های قطعات و تعمیرات و نگهداری می‌باشد. با در نظر گرفتن درآمد عملیاتی و بهای تمام شده کالای فروش رفته سود ناخالص شرکت جمعاً به مبلغ ۱۵ میلیارد تومان (معادل ۳۰ درصد) نسبت به دوره مشابه قبل افزایش یافته است .

با وجود افزایش سود ناخالص شرکت طی دوره مورد گزارش، سود خالص و سود به ازای هر سهم شرکت طی دوره ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۹۷، رشد منفی داشته است. سود خالص شرکت از ۱۴۲ میلیون تومان در دوره مالی ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۹۶ به زیان ۸ میلیارد تومانی در دوره مالی ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۹۷ رسیده است. که این امر موجب شده است سود به ازای هر سهم شرکت از ۱ ریال شرکت در دوره ۹ ماهه ۹۶ به زیان ۴۶ ریالی در دوره ۹ ماهه ۹۷ رسیده است. دلیل اصلی زیان‌ده شدن شرکت افزایش هزینه‌های فروش و سایر هزینه‌های عملیاتی شرکت و هزینه مالی شرکت می‌باشد. هزینه های فروش ، اداری و عمومی نسبت به دوره مشابه قبل به مبلغ ۱۲ میلیارد ریال (معادل ۰۵ درصد) افزایش یافته است که علاوه بر افزایش متعارف هزینه ها ، عمدتاً ناشی از افزایش هزینه کرایه حمل سیمان تا محل مصرف می باشد. افزایش سایر هزینه های عملیاتی به مبلغ ۸ میلیارد تومان نسبت به دوره مشابه قبل عمدتا بابت افزاش هزینه های جذب نشده در تولید و همچنین کاهش سایر درآمدهای غیر عملیاتی که عمدتاً بابت کاهش درآمد حاصل از فروش ضایعات می باشد  موجب زیان‌ده شدن شرکت طی دوره ۹ ماهه شده است.

طی دوره ۳ ماه آخر سال، به دلیل شرایط رکودی حاکم بر فضای اقتصادی و کاهش ساخت و ساز به دلیل شرایط موجود و همچنین منتهی شدن به آخر سال، پیش بینی می‌شود فروش شرکت روند رو به افزایش نداشته باشد و در شرایط ایده آل در بازار داخل بتواند میزان فروش گذشته را حفظ کند. اما در دوره مالی سال آینده رکود اقتصادی و به تبع آن کندشدن اجرای طرح‌های عمرانی و ساخت و ساز مسکن می‌تواندکاهش تقاضای مصرف را به دنبال داشته، که یکی از عوامل ریسک صنعت سیمان و کاهنده سود در کوتاه مدت می باشد. علاوه بر ریسک کاهش تقاضا برای محصولات، افزایش قیمت نهاده‌های تولیدی یکی از خطراتی است که شرایط اتی شرکت را تهدید می‌کند. افزایش نرخ حامل های انرژی  (برق ،گاز ، مازوت) در صورت عدم برنامه ریزی مناسب درجهت کاهش تاثیرات آن می‌تواند سود آوری صنعت سیمان را کاهش دهد که در این مورد شرکت جهت افزایش بهره‌وری انرژی وکاهش قیمت تمام شده اجرای پروژه جایگزین ۲ (واحدنهم) سیمان تهران باتکنولوژی روز دنیا و کاهش مصرف انرژی از برنامه های شرکت سیمان تهران درجهت مقابله با تاثیرات افزایش هزینه انرژی و کاهش سود آوری شرکت می باشد. البته به دلیل قدیمی بودن تکنولوژی در واحدهای خط ۳ و ۴ و ۶ هزینه های تعمیرات و نگهداری و محیط زیست رو به افزایش خواهد بود. بنابراین به طور کلی در شرایط فعلی روند سودآوری شرکت در طی سه ماه زمستان  و سال مالی ۹۸، خارج از مدیریت شرکت بوده و بیشتر به فضای اقتصاد کلان و روابط تجاری و سیاسی ارتباط دارد که در صورت عدم کنترل این عوامل پیش بینی می‌شود صنعت سیمان هم‌سو با رکود در بخش ساخت و ساز دوره رکود و کسادی را تجربه کند.

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۷۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاه آبادان در بورس انرژی مقام اول را کسب کرد/ تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای در سال ۱۴۰۲

حکیم قیم: در سال ۱۴۰۰ کل محصولات عرضه‌شده ما در بورس ۱۱ عدد بود، اما امروز بیش از ۲۴ محصول را در بورس عرضه می‌کنیم. در سال ۱۴۰۲ نیز مقام نخست در بورس کالا و انرژی را به خود اختصاص دادیم، درحالی‌که در سال ۱۴۰۰ جایگاهی در بازار بورس نداشتیم.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حکیم قیم مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان با حضور در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری گفت: پالایشگاه آبادان با ۳۷ هزار بشکه نفت در ۴۰۰ شروع به کار کرد. احداث فاز دوم این پالایشگاه از سال ۱۳۹۶ شروع شد و در سال ۱۴۰۰ به پیشرفت ۵۷ درصدی رسیده بود که تحویل دولت سیزدهم داده شد. این درصورتی است که طبق برنامه‌ریزی‌ها، احداث این فاز باید بعد از ۴۲ ماه به پایان می‌رسید.


وی افزود: با هدف جلوگیری از خام فروشی توانستیم ابن پروژه را در کمتر از ۱۴ ماه به پیشرفت ۹۰ درصدی برسانیم؛ در آبان‌ماه سال ۱۴۰۱، واحد ۲۱۰ هزار بشکه‌ای را در سرویس قرار دادیم و در نهایت در اسفند ۴۰۱ افتتاح کردیم.


قیم در ادامه درباره میزان تولید بنزین در این پالایشگاه اظهار کرد: بعد از پایان دوران کرونا میزان مصرف بنزین از ۷۶ به ۱۲۵ میلیون لیتر رسید در صورتی که مجموع تولید بنزین ما به ۱۰۵ میلیون لیتر هم نمی‌رسید. با استفاده از امکانات داخلی قبل از بهره‌برداری فاز دوم در سال ۱۴۰۱ بیشترین افزایش میزان تولید بنزین را داشته باشیم. در سال گذشته میزان تولید ما به ۴۵۰ هزار بشکه و در حال حاضر به ۵۰۰ هزار بشکه رسیده است.


وی افزود: با توجه به اینکه سال گذشته از سه میلیارد لیتر گازوئیل در نیروگاه‌ها استفاده شد، دو میلیارد لیتر آن توسط پالایشگاه آبادان تامین شد که در رفع ناترازی موثر بود.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تصریح کرد: افزایش تنوع محصولات پالایشی و افزایش امکان تولید محصولات پالایشی از دیگر دستاورد‌های ما بود. در سال ۱۴۰۰ کل محصولات عرضه‌شده ما در بورس ۱۱ عدد بود، اما امروز بیش از ۲۴ محصول را در بورس عرضه می‌کنیم. در سال ۱۴۰۲ نیز مقام نخست در بورس کالا و انرژی را به خود اختصاص دادیم، درحالی‌که در سال ۱۴۰۰ جایگاهی در بازار بورس نداشتیم.

قیم گفت: در زمینه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مقام نخست قرارداد‌های بار نخست را در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و مقام شایانی را نیز در وزارت نفت به دست آوردیم.


مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در پایان گفت: میزان تولید بنزین در سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۸.۸، ۱۱ و ۱۵ رسید که این افزایش تولید در نهایت باعث افزایش سود پالایشگاه شد. میزان سود این پالایشگاه در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب به ۱۶، ۴۲۵ میلیون دلار و در سال گذشته به ۱۲ هزار میلیارد رسید.

دیگر خبرها

  • پالایشگاه آبادان در بورس انرژی مقام اول را کسب کرد/ تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای در سال ۱۴۰۲
  • افزایش فروش آیفون در چین
  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • حمایت شرکت ملی مس از طرح‌های نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری
  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • جزییات صادرات و واردات دارو اعلام شد/ واردات ۱۳ درصد کاهش یافت
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • افزودنی های بتن
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!