Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس اقتصاد پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


مدیرکل معادن غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سدهای پیش روی حضور شرکت های ایرانی درعراق، از عوارض به عنوان بلندترین دیوار پیش روی صادرکنندگان ایرانی نام برد.

به گزارش بی‌باک به نقل از اتاق بازرگانی تهران، در شرایطی که بسیاری از فعالان اقتصادی از کشور عراق به عنوان مهمترین فرصت و بزرگترین بازار حال و آینده ایران یاد می کنند و بسیاری فرصت بازسازی شهر موصل را زمانی طلایی برای حضور شرکت های ایرانی به خصوص در حوزه خدمات فنی و مهندسی و ساخت و ساز تصور می کنند، مدیرکل معادن غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت به سدهای پیش روی حضور شرکت های ایرانی درعراق اشاره می کند و از عوارض به عنوان بلندترین دیوار نام می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیف الله امیری می گوید: «تعرفه ۴۵ درصدی عراق برای واردات سیمان یکی از موانع صادرات این محصول است. در حال حاضر صادرات سیمان به صورت مستقیم انجام می‌شود ولی همچنان عراق که سابقا یکی از بازارهای اصلی سیمان ایران بود هنوز تعرفه ۴۵ در صدی واردات سیمان را برای حمایت از تولید داخلی خود حفظ کرده است و ما می توانیم فقط برای عراق کلینکر بفرستیم.»

سیمان یکی از کالاهای اساسی صادراتی ایران به عراق است که تا سال گذشته از رونق خوبی برخوردار بود ولی با راه اندازی چند کارخانه سیمان در عراق و تامین بخشی از نیاز داخلی از این کارخانه ها، مسئولان این کشور تعرفه سنگین ۴۵ درصدی روی واردات سیمان ایران گذاشته اند، موضوعی که با وجود جلسات متعدد مسئولان ایرانی با عراقی حل نشده است. علاوه بر این چندی پیش مرتضی لطفی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و نایب رئیس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان کشور از توافق بین ایران و عراق برای حل مشکلات صنعت سیمان خبر داده بود؛ او بعد از دیدار سفیر عراق در ایران گفت: «قرار شد شرکت بازرگانی مشترکی بین ایران و عراق تاسیس شود و ساعت های کاری گمرک عراق هم افزایش یابد.»

درحال حاضر میزان کل صادرات ایران به عراق در حدود ۶ میلیارد دلار و با احتساب صادرات خدمات فنی و مهندسی به گفته دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق ۹ میلیارد دلار است که عددی بسیار پایین محسوب می شود. البته پیش از این رئیس اتاق مشترک ایران و عراق یحی آل اسحاق در گفت و گو با سایت خبری اتاق تهران اعلام کرده بود که رسیده به میزان ۲۰ میلیارد دلار صادرات به عراق عدد دور از دسترسی نیست و تنها نیاز به برنامه ریزی و تشکیل شوراهایی ویژه برای پیگیری موضوع دارد.

دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق هفته گذشته در جلسه بررسی همکاری های مشترک بین ایران و عراق که در اتاق تهران برگزار شد جزییاتی از سهم ایران از اقلام وارداتی به عراق ارائه کرد و گفت: «تحلیل آمار صادرات ایران به عراق و واردات عراق در گروه های کالایی نشان دهنده سهم ۵۵ درصدی ایران در بازار مصالح ساختمانی است. سهم ایران در واردات فراورده های شیمیایی عراق ۲۸ درصد، آرایشی و بهداشتی۲۱ درصد، سوخت، موادمعدنی ومحصولات پالایشگاهی ۴۸ درصد، فلزات و مصنوعات فلزی ۱۱ درصد و صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی، یک درصد برآورد شده است.»

از یک ماه پیش و بعد از آزادسازی موصل فعالان اقتصادی به فرصت طلایی بازسازی این شهر و حضور شرکت های ایرانی بسیار اشاره کرده اند؛ حسن دانایی‌فرد سفیر سابق ایران در عراق در جلسه بررسی همکاری های مشترک بین ایران و عراق که در اتاق تهران، گفت: «اکنون دوره طلایی و تاریخی پیش روی فعالان اقتصادی ایران قرار گرفته تا سهم خود از بازار عراق را افزایش دهند. به گفته وی، مردم عراق به خوبی نقش ایران در آزادسازی موصل را درک کرده‌اند و اکنون نگاه مردم این کشور به کالاهای ایرانی در مقایسه با سال‌های گذشته بهبود یافته است.» دانایی‌فرد با اشاره به اینکه نسبت بودجه جاری به عمرانی عراق، ۸۵ به ۱۵ است، افزود: «عراق کشوری کاملا وارداتی و پرمصرف است و این در حالی است که هیچ کشوری به اندازه ایران استحقاق حضور در بازار این کشور را ندارد.»

اما نکته مهم برای استفاده و حضور پررنگ در بازار عراق استفاده تشکیل کمیته های مشترک بین دو کشور و برداشته شدن موانع پیش روی فعالان اقتصادی است، موانعی همچون تعرفه ی ۴۵ درصدی واردات سیمان از عراق که اگر برداشته نشود به اعتقاد کارشناسان بازار عراق جذابیت خود را حداقل برای صادارت کالاهایی این چنینی از دست خواهد داد. از طرف دیگر کارشناسان معتقدند همچنان که عراق بازاری مناسب برای ایران است کشورهای دیگر به خصوص اروپایی ها، آمریکا و ترکیه هم در تلاش هستند که در این کشور حضوری فعال داشته باشند و اگر ما فرصت را غنیمت نشماریم و از این فرصت استفاده نکیم فضا را به رقبا خواهیم داد.

در همایش بررسی همکاری های مشترک بین ایران و عراق دبیرکل اتاق تهران بهمن عشقی گفت: اتاق بازرگانی تهران تمام تلاش خود را خواهد کرد تا در همکاری با اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، راه‌های تازه‌ای برای ورود و حضور مستمر تجار ایرانی در بازار عراق باز شود. همچنین او از تاسیس دفتر نمایندگی مشترک میان اتاق تهران و اتاق بازرگانی ایران و عراق در بغداد طی آینده ای نزدیک خبر داد.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۵۹۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات معاون حقوقی رئیسی درباره پول های بلوکه شده ایران در عراق

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد دهقان معاون حقوقی رئیس دولت سیزدهم در پایان جلسه امروز چهارشنبه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره مطالبه جهانی تحریم رژیم صهیونیستی از المپیک ورزشی گفت: ما یک فهرستی از اقدامات رژیم صهیونیستی را با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد تهیه کرده‌ایم که جلسات ما با این سازمان‌ها همچنان ادامه دارد .

آنگونه که ایلنا روایت کرده، وی‌ افزود: در همین زمینه روز گذشته جلسه‌ای برگزار شد و هم مستندسازی در خصوص اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی صورت گرفته و هم از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد داخلی استفاده می‌شود.

دهقان اظهار کرد: ارتباطاتی با سازمان‌های مردم نهاد خارجی و اروپایی شکل گرفته تا از ظرفیت‌های آنها نیز در این زمینه استفاده شود و ما بتوانیم از این ظرفیت‌ها برای پیگیری جنایاتی که رژیم صهیونیستی را در غزه مرتکب شده است و همچنان نیز ادامه دارد در حد ممکن در کشورهای مختلف جهان استفاده شود.

وی ادامه داد: البته چون ما رژیم صهیونیستی را به عنوان دولت به رسمیت نمی‌شناسیم طبیعتا اقدامات ما به عنوان دولت خیلی وجهی ندارد و اقدامات ما از مسیرهای دیگری باید صورت گیرد.

وی درباره دارایی‌های بلوکه شده ایران در عراق گفت: دارایی بلوکه شده در عراق نداریم گاهی برخی موانعی درست می‌شود که با گفت‌وگو ها حل می‌شود. دارایی را بلوکه شده تلقی می کنیم که با حکم قضایی کشور دارایی ما بلوکه شده باشد که این اتفاق در عراق نیفتاده است، دارایی جمهوری اسلامی ایران در عراق بلوکه نشده، بلکه بحث‌هایی در مراودات پولی و مالی بین ایران و عراق وجود دارد که با گفت‌وگو بین بانک مرکزی دو کشور دو کشور همیشه حل شده و مشکلی در این زمینه که لاینحل باشد، نداریم.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904229

دیگر خبرها

  • معاون رئیسی: دارایی بلوکه شده در عراق نداریم
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • توضیحات معاون حقوقی رئیسی درباره پول های بلوکه شده ایران در عراق
  • دو چالش پروژه راه آهن شلمچه-بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • راه اندازی دفتر تجاری اتاق بازرگانی قزوین در اقلیم کردستان عراق
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور